19 Ιανουαρίου 2017

Σάββατο 21 Ιανουαρίου, αντιφασιστική πορεία στις 11.00, στην πλατεία Ηρώων στο Πέραμα

Πραγματοποιήθηκε στις 18/01, σύσκεψη, ύστερα από πρόσκληση του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Κερατσινίου Περάματος «Νίκος Πλουμπίδης»,με θέμα τη φασιστική επίθεση που δέχτηκαν εκπαιδευτικοί, γονείς και μαθητές στο Δημοτικό Σχολείο Ν. Ικονίου, καθώς και την υποδοχή των μικρών προσφύγων και μεταναστών που θα φοιτήσουν στο Πέραμα, το Κερατσίνι και τη Νίκαια.
Συμμετείχαν η ΔΟΕ, η ΕΛΜΕ Πειραιά, η Β΄ ΕΛΜΕ Πειραιά, η Ένωση Γονέων Περάματος, η Ένωση Γονέων Κερατσινίου, οι Σύλλογοι Π.Ε Πειραιά και εκπρόσωποι συλλογικοτήτων.
Έγινε ενημέρωση σχετικά με την επίθεση που δέχτηκαν εκπαιδευτικοί, γονείς και μαθητές με επικεφαλής τον υπόδικο Γ. Λαγό, λίγο πριν την ενημερωτική  σύσκεψη των φορέων για την εφαρμογή του προγράμματος, κι ενώ το σχολείο είχε ολοήμερο τμήμα, με μαθητές σε παρακείμενη αίθουσα. Τα μέλη της ΧΑ, εισέβαλαν στο προαύλιο του σχολείου, όπου και προπηλάκισαν, γρονθοκόπησαν, έβρισαν, απείλησαν με χυδαίες εκφράσεις εκπαιδευτικούς και γονείς, ενώ η αστυνομία παρέμενε προκλητικά  θεατής των εξελίξεων.
Ακολούθησε συζήτηση απ’ όλους τους εκπροσώπους των συλλογικοτήτων όπου εκφράστηκε η άποψη ότι οι εκπαιδευτικοί και οι γονείς δεν τρομοκρατούμαστε από φασίστες. Αγωνιζόμαστε καθημερινά για να κρατηθεί   η δημόσια εκπαίδευση παρά την κυβερνητική αδιαφορία, αξιοπρεπής,  με σεβασμό του παιδαγωγικού μας ρόλου, με πάγια προάσπιση των εργασιακών μας δικαιωμάτων, αλλά και την αδιαπραγμάτευτη προάσπιση των μορφωτικών διακαιωμάτων των μαθητών μας:  των παιδιών όλου του κόσμου.
Η μάχη ενάντια στον φασισμό και τους φασίστες είναι διαρκής και σε όλα τα επίπεδα. Οι τραμπούκικες και φασιστικές επιθέσεις δεν μένουν αναπάντητες από το εκπαιδευτικό κίνημα.
Καλούμε όλες/όλους τις/τους εκπαιδευτικούς, γονείς, μαθητές να αγκαλιάσουν τα παιδιά  αυτά που γλίτωσαν από τον πόλεμο και τον πνιγμό και να τα προστατεύσουν από την ξενοφοβία και τον ρατσισμό.
Η εκπαίδευση των παιδιών μεταναστών και προσφύγων πρέπει να αποτελεί αποκλειστικά κρατική ευθύνη, χωρίς την εμπλοκή των διάφορων ΜΚΟ που απομυζούν τα κοινοτικά κονδύλια και συνδέονται –πολλές φορές- με σχεδιασμούς ιμπεριαλιστικών κέντρων με την επίσημη στήριξη της κυβέρνησης και του υπουργείου Παιδείας.  Χρειάζονται δε,  διορισμοί απαραίτητου εκπαιδευτικού και βοηθητικού προσωπικού για την κάλυψη όλων των εκπαιδευτικών αναγκών.
Τέλος,  οι ευθύνες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ είναι τεράστιες και δεν μπορεί πλέον να κρύβεται. Είναι υπεύθυνη τόσο για την καθυστέρηση της μόρφωσης αυτών των παιδιών, όσο και για την  επιλογή της ίδρυσης  ξεχωριστών προπαρασκευαστικών τμημάτων. Ταυτόχρονα  η κυβέρνηση, είναι υπεύθυνη για το όργιο ασυδοσίας και βίας από το ναζιστικό μόρφωμα της ΧΑ, εφόσον η πολιτική κατευνασμού κι ανοχής απέναντι στο ναζισμό, συμβάλλει στο δυνάμωμά της.
Ως άμεση απάντηση:
Ø  ΚΑΛΟΥΜΕ το Σάββατο 21 Ιανουαρίου, σε αντιφασιστική πορεία στις 11.00, στην πλατεία Ηρώων στο Πέραμα.
Ø  Στηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις την υποδοχή των παιδιών όταν αυτά έρθουν στα σχολεία.