05 Δεκεμβρίου 2016

24ωρη ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΜΠΤΗ 8 ΔΕΚΕΜΒΡΗ 2016

   Το Δ.Σ. του Συλλόγου καλεί τα μέλη του να πάρουν μαζικά και μαχητικά μέρος στη Γενική Απεργία, την Πέμπτη 8 Δεκέμβρη. Ο νέος γύρος επίθεσης, που ξεκίνησε από την κυβέρνηση και τους δανειστές, έχει σκοπό να καταργήσει όποιο  εργασιακό  δικαίωμα έχει απομείνει.
     Η νέα διαπραγμάτευση, είτε με βάση το πόρισμα της Επιτροπής των «εμπειρογνωμόνων», είτε με την «Κοινή Δήλωση» των κοινωνικών εταίρων, είτε με τις «ευρωπαϊκές πρακτικές», οδηγεί στην εξάπλωση της εργασιακής ζούγκλας και ανασφάλειας,  στις ομαδικές απολύσεις, στον περιορισμό των συνδικαλιστικών ελευθεριών, σε νέους φόρους, χαράτσια και πλειστηριασμούς.
    Ταυτόχρονα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ προετοιμάζει το 4ο κατά σειρά Μνημόνιο με τη συμμετοχή και του ΔΝΤ. Η ΑΠΕΡΓΙΑ της 8ης Δεκέμβρη πρέπει να αποτελέσει βήμα στην αναγκαία αγωνιστική κλιμάκωση.

     Να εμποδίσουμε τα νέα βάρβαρα μέτρα.
     Να φρενάρουμε το 4ο Μνημόνιο που ετοιμάζουν.
      Να αντιπαλέψουμε :

·           Την παραπέρα μισθολογική καθήλωση, το πάγωμα μισθολογικών κλιμακίων, την κατάργηση του εφάπαξ, την κατάργηση όσων επιδομάτων έχουν απομείνει.
·           Την επέκταση των ευέλικτων μορφών απασχόλησης.
·         Τη νέα μείωση των σημερινών συντάξεων και των κοινωνικών παροχών.    
·         Το νέο συνδικαλιστικό νόμο για τον περιορισμό και την απαγόρευση της συνδικαλιστικής δράσης.
·         Τα ψέματα και την κοροϊδία για την «κανονικότητα» στη λειτουργία των σχολείων.
·          Την παραπέρα υποβάθμιση της παιδείας και των μορφωτικών δικαιωμάτων των μαθητών μας.
·          Την πιο επιθετική εφαρμογή των αναδιαρθρώσεων στην Παιδεία, που ήδη προαναγγέλθηκαν από το νέο Υπουργό Παιδείας κ. Γαβρόγλου.

           Καμία αναμονή, καμία ανοχή, καμία ανάθεση,  καμία καθυστέρηση!
                    ΚΛΕΙΝΟΥΜΕ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ.  ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΜΕ!





  Η απεργιακή συγκέντρωση των συνδικάτων στην Αθήνα θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, Δεκεμβρίου 2016 και ώρα 11:00πμ, στο Πεδίον του Άρεως (Προσυγκέντρωση Συλλόγων στο Μουσείο).