08 Μαρτίου 2016

Δελτίο Τύπου

                                              Σύλλογοι Εκπαιδευτικών ΠΕ ΠΕΙΡΑΙΑ
 Κερατσινίου Περάματος 'Ν Πλουμπίδης',  Νίκαιας Πειραιά, Πειραιά 'Πρόοδος', Σαλαμίνας                                                      
                                                     
                                                                     Δελτίο Τύπου
                         από τη  συγκέντρωση εκπαιδευτικών ΠΕ στο λιμάνι του Πειραιά

 Συναδέλφισσες /συνάδελφοι,

 χαιρετίζουμε τη σημαντική προσφορά σας σε είδη αλληλεγγύης  για τις/τους μετανάστες και πρόσφυγες από το υστέρημά σας, χαιρετίζουμε τη θετική σας στάση και τη συμμετοχή σας, ως ελάχιστη προσπάθεια να απαλύνουμε την καθημερινή θλίψη και την αγωνία πολλών μικρών παιδιών.
     Σήμερα Δευτέρα  7/3, στις 16.30, συναντηθήκαμε, όπως ήταν προγραμματισμένο, εκπαιδευτικοί από τους συλλόγους του Πειραιά και δώσαμε την πρώτη συλλογή υλικών αγαθών (φάρμακα, τρόφιμα κλπ) για τις/τους μετανάστες πρόσφυγες στο λιμάνι του Πειραιά.
  Παράλληλα δημιουργήθηκε, από όσες/όσους ήμασταν εκεί, το πρώτο εβδομαδιαίο και τακτικό πρόγραμμα διαθεσιμοτήτων για κάθε ημέρα της εβδομάδας, από τις 15.00 μέχρι τις 18.00, με προοπτική να απασχολούμε τα μικρά κυρίως παιδιά με διάφορες δράσεις.
  Είναι εξαιρετικά σημαντικό οι δράσεις αυτές να πραγματοποιηθούν από περισσότερους εκπαιδευτικούς, ώστε να ανοιχτούν και να γίνονται παράλληλα στις πύλες Ε1, Ε2 και στο πέτρινο κτήριο. Σημαντικό είναι επίσης να είμαστε όσο το δυνατόν περισσότεροι εκπαιδευτικοί, ακόμη και για τη φύλαξη των παιδιών κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού ή των δημιουργιών.
  
               Το καθημερινό μας ραντεβού είναι στην είσοδο της Ε1 στις 15.00

   Παίρνουμε μαζί μας ό,τι θεωρούμε ότι μπορεί να τους απασχολήσει δημιουργικά (χρώματα: παστέλ, νερομπογιές, πινέλα, μαρκαδόρους, χαρτί μέτρου, σκοινάκια,  μπάλες, συλλογικά παιχνίδια, χαρτόνια ή ό,τι άλλο μπορεί να χρησιμοποιηθεί για  κατασκευές).
  Επιθυμητός σκοπός είναι να βρεθεί  συγκεκριμένος και ασφαλής χώρος, ως σημείο αναφοράς μας, ώστε να γίνονται εκεί οι δραστηριότητες.
  Καλούμε όλες όλους τους εκπαιδευτικούς των συλλόγων μας, τους συλλόγους ΠΕ και τις ΕΛΜΕ, και αλληλέγγυους που επιθυμούν να συμβάλουν, να στηρίξουν και να συμμετέχουν στην προσπάθεια αυτή, με όποιον δημιουργικό τρόπο επιθυμούν.


Για επικοινωνία, πληροφορίες, συμμετοχές  καλέστε:
για το Σύλλογο  ΠΕ Κερατσινίου Περάματος 'Ν Πλουμπίδης' 6974677039
για το Σύλλογο ΠΕ Πειραιά 'Πρόοδος΄6937114024
για το Σύλλογο ΠΕ Σαλαμίνας 6977370857
για το Σύλλογο Νίκαιας Πειραιά 6973359166


Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΟ ΟΠΛΟ ΤΩΝ ΛΑΩΝ







07 Μαρτίου 2016

Μπράβο στα σχολεία και νηπιαγωγεία της Σαλαμίνας ! Σε τέσσερις μέρες μάζεψαν ένα φορτηγό τρόφιμα, ρούχα και φάρμακα.

Σήμερα στο λιμάνι του Πειραιά, με πρωτοβουλία των συλλόγων μας, απλώσαμε τα χαρτιά και τους μαρκαδόρους για τους μικρούς πρόσφυγες και μετανάστες. Ήταν ένα πολύ συγκινητικό απόγευμα. Τα χαμόγελα των μικρών παιδιών μας δίνουν ώθηση να συνεχίσουμε να παλεύουμε για ανοιχτά σύνορα και ασφαλή περάσματα για όλους. Το χρωστάμε σε αυτά τα παιδιά, που ο κόσμος όλος καθρεφτίζεται στα μάτια τους, να μην σταματήσουμε ποτέ να τους προσφέρουμε χαρά. Καθημερινά, λοιπόν, 3 το μεσημέρι έως 6 το απόγευμα εκπαιδευτικοί θα συναντιούνται στην Ε1 πύλη στο λιμάνι για να ζωγραφίσουμε και να παίξουμε με τα παιδιά.